top of page

RiskClima by E-ON Integration στο FERMA Forum 2024

Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα RiskClima στην Insurtech Area, στο FERMA Forum, το μεγαλύτερο συνέδριο διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη, στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA στη Μαδρίτη στις 21-22 Οκτωβρίου.



FERMA FORUM RISK CLIMA PARTICIPATION

Το 97% των επιστημόνων παγκοσμίως πιστεύει ότι η Κλιματική Αλλαγή, ως ανθρωπογενής επίπτωση στο κλίμα της Γης, είναι εδώ. Ένας στους δύο ανθρώπους στον πλανήτη έχει ήδη επηρεαστεί. Το μόνο ερώτημα σήμερα είναι πότε θα συμβεί μια καταστροφή και πόσο μεγάλη θα είναι. Θα σας επηρεάσει;


Σε προηγούμενα ενημερωτικά μας δελτία έχουμε αχοληθεί εκτεταμένα με αυτό το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και η συχνότητα των ακραίων κλιματικών φαινομένων θα αποτελέσουν στο μέλλον ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις.


Είδαμε σε παλαιότερο άρθρο μας την ετήσια έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων 2024 (Global Risk Report 2024*) από το World Economic Forum του ΟΟΣΑ. Στον σχετικό Πίνακα των τάσεων διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι κίνδυνοι θα παρουσιάζονται στην κατηγορία του Περιβάλλοντος (συμπεριλαμβανομένης και της Κλιματικής Αλλαγής η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία «Περιβάλλον») όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι κρίσιμες αλλαγές στα συστήματα της Γης, η απώλεια βιοποικιλότητας και η κατάρρευση των οικοσυστημάτων και τέλος οι ελλείψεις πρώτων υλών.


Καθώς οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κλίμα γίνονται όλο και πιο συχνοί και σοβαροί, η ύπαρξη των κατάλληλων εργαλείων για την πρόβλεψη των επιπτώσεών τους είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες και τους οργανισμούς παγκοσμίως.


Επιδίωξή δική μας με την πλατφόρμα RiskClima είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν διεξοδικά τις κλιματικές προκλήσεις και τον αντίκτυπό τους. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πρακτικές λύσεις.


Το RiskClima είναι ένα ισχυρό εργαλείο σχεδιασμένο ειδικά για να προβλέπει επιχειρηματικούς κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, να προτείνει στρατηγικές μετριασμού, να εκτιμά το σχετικό κόστος και να συμβάλλει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων για ένα βιώσιμο μέλλον.


Το RiskClima συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου στη διαχείριση κινδύνων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων καθώς μπορεί να προβλέψει κινδύνους σε εκτεταμένους χρονικούς ορίζοντες, όπως το 2050, ξεπερνώντας τις δυνατότητες των περισσότερων παραδοσιακών εργαλείων επιχειρηματικού σχεδιασμού.


Στα πλαίσια της μεγάλης αυτής διοργάνωσης η Δρ. Ευαγγελία Λουροπούλου, επικεφαλής του τμηματος Climate Change and Sustainability Services θα κάνει παρουσίαση με θέμα “RiskClima: Use of data - AI to better understand and quantify climate risks”  και η Κα Τερέζα Παπασαραντοπούλου, επικεφαλής του τμήματος Business Development and Products Consulting θα κάνει παρουσίαση με θέμα "The power of technology in Climate Risk Management”.  


Σε περίπτωση που εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τις παρουσιάσεις αυτές μπορούμε να κανονίσουμε μια διαδικτυακή παρουσίαση για εσάς και τα στελέχη της εταιρίας σας τον Νοέμβριο.


*Η έκθεση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://www.weforum.org/publications/global-risks-report-2024/digest/


Comments


bottom of page